Следва: "Хиполенд" да...

Полицаи иззеха физиологичен разтвор и водни боички от лагера на протестиращите майки (видео и снимки)

22 Септември 2020
2 835

Полицаи претърсиха палатковия лагер на протестиращите майки от “Системата ни убива” пред сградата на бившия Партиен дом, предаде bTV. Иззети са физиологичен разтвор, водни боички, масло за генератор и ножица.

Акцията е предприета от униформените преди очаквания мащабен протест днес, предварително обявен от организаторите като “Велико народно въстание – 3”. По думите на полицията, мерките се взимат с цел да бъде осигурена безопасността на протестиращите, майките и органите на реда.

От палатковия лагер обясниха, че физиологичният разтвор е за промиване на рани, ако се стигне до повторение на събитията от 2 септември, когато много протестиращи бяха напръскани с лютив спрей, а маслото не е опасно.

Има хора от Русе, Бургас и други краища на страната. Камионът с озвучителната техника вече е затворил бул. „Цар Освободител“.

Източник: bTV

Снимки: Христина Червенкова

Видео: bTV Новините

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Samuil Hamchev

    22 Септември 2020

    "Пазим реда и вардим за водни боички и водни пистолети защото няма по-страшно нещо от това да се намокриш когато е студено" Ето бе хората ни пазят настинка да не хванем.Как може да се оплаче някой.Ама ха!

Реакции