<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46703" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Еърбъс и изтр...

Полицаи откриха дете мигрант, напъхано под таблото на автомобил (снимки)

18 Януари 2020
0 4090

Полицаи откриха дете мигрант, напъхано под таблото на автомобил в опит да влезе в испански анклав в Африка, пише Daily Mail. Тайникът бил толкова тесен, че момчето трябвало да пътува свито в ембрионална поза почти до задушаване.

 

 

Властите в Мелила – испански автономен град, разположен на северозападния бряг на Африка близо до границата с Мароко, трябвало да му окажат първа помощ след като го намерили, замаяно и с изтръпнали крайници от липса на достатъчно кислород.

 

 

""

 

 

Случаят е само част от поредица опити на мигранти, опитващи се да се скрият в коли, включително под капак на двигателя или седалките. Така през ноември двама тинейджъри бяха открити от испанските власти в опита им  да преминат през границата от Мароко, натъпкани под таблото и зад задните седалки. Младежите са на възраст 19 и 17 години от суб-сахарски произход, родени в Гвинея.

 

 

""

 

 

Момчето е обяснило на полицията, че е 17-годишно, но от полицията предполагат, че е по-младо. Автомобилът трябвало да премине през КПП-то в Бени Ензар, за да влезе в Испания. Служители на гражданската отбрана заподозряли двойката, пътуващи в колата заради тяхното „уклончиво поведение”. Използвали специално оборудване, с което уловили сърдечния ритъм на момчето под таблото.

 

 

ИСПАНИЯ ИЗПРАТИ ВОЕНЕН КОРАБ ЗАРАДИ МИГРАНТИ, ИТАЛИЯ ГИ СВАЛЯ НА ОСТРОВ ЛАМПЕДУЗА

 

 

""

 

 

„Беше сгънат в ембрионална поза и показа симптоми на вцепененост и припотяване. След като го извадихме, се оказа твърде слаб и некоординиран, и се нуждаеше от първа помощ и стабилизиране”, заяви говорител на полицията. Момчето е от суб-сахарски произход и идва от Мали.

 

 

ДЕЦА В АФРИКА СА ПРОДАВАНИ ЗА БУЛКИ ПО FACEBOOK

 

 

 

 

Източник: Daily Mail

Снимки: EPA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции