<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92016" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гръцките кат...

Бели полицаи пребиха и арестуваха свой цветнокож колега под прикритие на протест (видео)

19 Юни 2021
0 3137

Цветнокож полицай под прикритие е бил арестуван по време на протести за правата на чернокожите и пребит от свои колеги. Униформените счупили телефона на детектив Лутър Хол, саморазправили се с него брутално и му докарали трайни наранявания в областта на врата, съобщава Vice.

Бразилски полицай нокаутира младеж след неподчинение (видео)

Случката е от 2017 година, но сега съдът в САЩ осъди полицай Дъстин Буун за превишаване на полицейските правомощия. Заради побоя Буун може да лежи в затвора до 10 години. Преди няколко месеца още двама полицаи се признаха за виновни за създалата се абсурдна ситуация в град Сейнт Луис.

На 17 септември 2017 г. детектив Хол е работил под прикритие по време на протестите заради убийството на Антъни Ламар Смит. Хол бил облечен в цивилни дрехи и бил объркан за протестиращ от своите колеги.

Детективът документирал протеста с камера и точно тогава бил задържан и бит. Счупили и телефона му, а накрая го арестували. Наложило се пострадалият да претърпи множество операции, като все още страда от трайно увреждане на шията.

Полицай в отпуск спаси дете от нападение на акула край бреговете на Флорида (видео и снимки)

По време на процеса в съда Хол свидетелства, че не се е легитимирал пред Буун и останалите офицери, защото не е искал да бъде разкрит пред протестиращите и така първоначалната му специална задача да пропадне.

Според съдебните документи Буун е прикачил мобилния си телефон към униформата си и се е обадил на тогавашната си приятелка по FaceTime, за да гледа тя как той извършва арести по време на протеста в Сейнт Луис.

Според полицейските доклади били използвани и расистки обръщения към полицай Хол от белите му колеги.

По-рано тази година Хол получи 5 милиона долара обезщетение от полицията. Окончателната присъда на Буун се очаква в началото на юли.

Източник: Vice, Fox 2

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции