Следва: Протестиращи...

Полицаи разблъскват грубо протестиращи, за да изведат здравния министър от БНТ (видео)

26 Септември 2020
4 6593

Видеа, разпространени в социалните мрежи снощи, показват как органите на реда разблъскват грубо протестиращи, за да изведат министър Костадин Ангелов от сградата на БНТ, след участието му в предаването “Панорама”.

На 79-тата вечер от протеста срещу властта демонстранти тръгнаха към сградата на националната телевизия, където гост беше министърът на здравеопазването. Недоволни граждани го чакаха пред всички входове на държавната медия.

Ето как родната милиция пази министъра на здравеопазването от народната любов. Както си седях на бордюра и изведнъж един полицай се появи и ми МЕТНА колелото към канала. Започнаха да блъскат и влачат хора. Блъскаха и ВЛАЧИХА жена на възраст 40-50 години. Останалото се вижда. Министърът си тръгва "гордо" със скъпата си кола. А медиите казват, че сблъсъци не е имало…

Публикувахте от Georgi Penev в Петък, 25 септември 2020 г.

В 23:00 часа Ангелов излезе с автомобил от сградата, а полицаите грубо изтласкаха протестиращите. С това си спечелиха и гнева им.

След като излезе служебната кола на министъра от един от страничните входове, демонстрантите се опитаха да попречат на автомобила да поеме по пътя, но органите на реда ги възпрепятстваха.

Здравният министър г-н Ангелов, участник в Панорама, си тръгна така от БНТ в 23:06 по-голямата част от протестиращите бяха при предния и страничния входове Христо Иванов, също участник в Панорама, излезе от БНТ към 22 ч през главния вход, поговори със събралите се граждани и си тръгна ден 7925/09/2020

Публикувахте от Petar Bakalov в Петък, 25 септември 2020 г.

На кадри се вижда как униформените грубо изблъскват и един велосипедист, дърпат и бутат демонстранти, сред тях и жени.

Полицейското присъствие остана засилено и след случката.

В края на вечерта протестиращите блокираха за кратко движението за автомобили през „Орлов мост”.

Ето как родната полиция пази мутрите – народа кучета го яли… Кадрите са заснети от датския журналист Crazy Bulgarian. По данни на Петър Бакалов, в колата е здравният министър г-н Ангелов, който след участието си в панорама по БНТ, си е тръгнал в 23:06 ч. през задния вход. Споделям линк и от неговото видео тук, което е с по-добро качество и обхваща по-голяма част от случилото се – https://www.facebook.com/petar.bakalov.73/videos/3214779598644036/

Публикувахте от Yordan Bonchev в Петък, 25 септември 2020 г.

В самото си гостуване в “Панорама” по БНТ проф. Костадин Ангелов заяви, че правителството “категорично не е изпуснало положението” с коронавируса и не готви ново затваряне на страната дори и при повишаване на броя на заразените.

“Категорично не се готви ново затваряне”, каза министърът. “Това са слухове не мога да разбера в коя глава се раждат”.

По думите му коронавирусът “се използва като набухвател” на масово недоволство.

Според Ангелов сегашните мерки срещу заразата работят и болниците ще издържат на нов пик през есента и зимата, но хората в системата на здравеопазването “са изморени, огорчени някои от тях от отношението на обществото към тях”.

Той се оплака и че всеки ден му се налага да опровергава слухове и фалшиви новини, свързани с пандемията – например, че България ще купи руска ваксина за Covid-19.

Източник: БНТ

Видео: Фейсбук – Георги Пенев, Петър Бакалов, Йордан Бончев


Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Samuil Hamchev

    26 Септември 2020

    Е тва ако не прилича на една бивша соц република дето и там протестират в момента...вече просто не знам

Покажи всички Скрий

Реакции