Полицаи се напръскаха със собствения си лютив спрей на протеста в София (видео)

18 Март 2019
43 10224

Протестът срещу политическата система причини напрежение в центъра на София в събота. Участниците в недоволството опитаха да пробият полицейския кордон. Униформените отвърнаха с лютив спрей, който обаче засегна и самите тях. Стигна се до момент, в който десетина полицаи агонизираха в сълзи на жълтите павета.

 

 

 

Видеозапис от инцидента беше разпространен в социалните мрежи и моментално се превърна в един от най-гледаните клипове в мрежата.

 

 

От МВР обявиха че пострадали или арестувани няма. Трима души са били прегледани от лекар и са освободени.

 

""

 

Обявеният във Фейсбук като "Мегапротест – народът срещу управляващата мафия и всички партии" се оказа недоволство на стотина души, облечени в жълти жилетки, които обаче успяха за кратко да блокират движението пред Народното събрание. Основните искания бяха провеждане на национален референдум за промяна на системата на управление към пряка демокрация, оставка на правителството и нови избори.

 

 

Протестното шествие мина през Народното събрание, Министерския съвет, Президентството и бул. "Витоша".

 

 

 

След куриозната случка става ясно, че полицаите не са обучени за борба с масовите безредици, коментира бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов пред bTV.

 

 

Според Радулов ситуацията е показателна за това, че нашите полицаи не са тренирани и им липсва екипировка. "Къде им бяха противогазите, каските, очилата? Ако наистина се беше стигнало до неконтролируема ситуация, те нямаше как да реагират", коментира той.

 

По думите му газът е използван без видима причина, понеже масови безредици не е имало. Той смята, че това е било разпоредено и е тревожен знак за по-твърдо отношение на властта към протестиращите.

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции