<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35333" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъртъв кит бе...

Полицай заплаши да арестува 12-годишна журналистка, но тя не отстъпи (видео)

27 Февруари 2019
0 4311

Хилде Кейт Лайзак е 12-годишна журналистка, която през 2016г. стана известна с това, че бе първата, която направи репортаж за убийство от мечка гризли в родния й град.

 

Тя все още продължава със журналистическата си дейност и пише за банкови обири, изнасилвания и други сериозни престъпления в "Orange Street News" – собственият й вестник, който самата тя произвежда в дома на родителите си.

 

Малката журналистка не споделя какво точно прави в провинцията на Аризона, но изглежда, че намира доста работа там.

 

Миналата седмица тя интервюирала граждани, за да разбере какво мислят за предложението на Тръмп да построи стена около границите с Мексико, а след това демонстративно прескочила оградата разделяща двете държави. 

 

"Дори и 12-годишно дете лесно може да премине." – каза тя.

 

Лайзак бе и първата, която отрази новината, че граждани забелязали планински лъв да броди по улиците на Патагония – град с по-малко от 1,000 души в подножието на планините Санта Рита в щата Аризона.

 

Във вестника си тя споделя, че около 13:30ч. в понеделник отивала да разследва сигнал, когато била спряна и трябвало да се представи на Джоузеф Патърсън – градският шериф.

 

Тя казала имената си, дала телефонния си номер и заявила, че е репортер при което Патърсън отвърнал, че не му се слуша за свободата на словото и ще я арестува и ще бъде пратена в интернат.

 

По-късно през същия ден Лайзак срещнала полицая отново и този път успяла да заснеме случката.

 

Само за няколко дни видеото събра над 22,000 гледания, а стотици хора провъзгласиха 12-годишната журналистка за "герой" и отправиха недоволство към грешните твърдения на Патърсън, че е противозаконно да бъде сниман.

 

Властите в града получили много оплаквания заради отношението на шерифа и пуснаха официално изявление на своя уеб сайт:

 

"Случаят бе разгледан много внимателно и взехме мерки, които вярваме, че са правилните в дадената ситуация. Не можем да споделим публично какви са те и нямаме повече коментари по случая."

 

Лайзак заяви, че се радва от последствията в резултат на клипа, но също така помоли хората да оставят Патърсън на мира.

 

"Радвам се, че властите в града са "предприели мерки", но не смятам, че хората трябва да разпространяват личната информация на шерифа в интернет".

Източник: The Washington Post

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции