<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79569" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Акушерката, п...

Полицай отива за три години зад решетките заради 200 лв. подкуп

09 Декември 2020
0 1972

Софийският градски съд наложи наказание три години лишаване от свобода на столичен полицай заради поискан и получен подкуп, предаде bTV.

Подсъдимият е заемал длъжност старши полицай в отдел „Охранителна полиция“ при СДВР. Случаят е от лятото на миналата година.

При проверка на автомобил край с. Бусманци, униформеният установил, че единият от пътниците е без документ за самоличност, а ремаркето на колата е без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Санкция за това нарушение е 2000 лв. и отнемане на свидетелството за управление на МПС за срок от 6 месеца.

Задържаха разследващ полицай с 2000 лв. подкуп във Варна (видео+снимки)

Полицаят заявил на шофьора, че следва да се свалят номерата, които ще бъдат върнати след заплащането на застраховката, но няма да има шофьорска книжка през периода на санкцията. Униформеният попитал водача: „Ще се наказваме или ще се черпим?“, на което мъжът отговорил, че може да даде наличните у него 200 лв.

Подсъдимият се съгласил и му дал указания къде да остави парите, които впоследствие взел. Пожелал на пътуващите в автомобила лек път, като ги предупредил „да не се разчува за това, което се е случило“.

Шофьор на бутилка водка предложи златно кюлче за подкуп на полицаи в Пловдив

Водачът на колата бил притеснен, тъй като дал на полицая служебни пари, позвънил на работодателя си и му споделил за станалото. След това бил подаден сигнал до Районното управление на СДВР за искания и приет подкуп. В хода на разследването по случая са били събрани доказателства за виновността на униформения и той бил привлечен към наказателна отговорност.

Присъдата му подлежи на обжалване в законоустановения срок.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции