<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63292" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Китайски паз...

Полицай от Ню Йорк удари с юмрук и повали на земята случаен свидетел на арест (видео и снимки)

05 Май 2020
1 10732

Полицай от службата на град Ню Йорк бе заставен да върне пистолета и значката си, след като шокиращо видео показа бруталните му действия към случаен минувач при арест на друг мъж за предполагаемо нарушаване на социалното дистанциране заради Covid-19, пише DailyMail.

В събота няколко цивилни полицаи от службата на града са разпръснали група хора, които пренебрегнали заповедите за социално дистанциране. При ареста ченгетата са повалили на земята мъж в квартала Ийст Вилидж около 17:00 часа. Две минути по-късно свидетели на сцената са започнали да крещят срещу неправомерната сила, употребена от властите, което предизвикало полицай Франциско Гарсия да извади насреща им пистолет за зашеметяване и да ги принуди да се оттеглят назад.

Заснеха английски полицай да удря и рита 15-годишно момче (видео)

33-годишен мъж на име Дони Райт бил част от тълпата хора, които крещяли „Той нищо не е направил!” при първоначалния арест. Тогава полицай Гарсия се обърнал към него и му извикал „Я не ми се отваряй!” преди да го повали с юмрук в главата. Агресията на полицая отключила реакция в събралите се и те зпочнали да викат още по-ожесточено насреща му.

Видео от инцидента бе качено на страницата в Twitter на полицейския участък и веднага събра 72 000  гледания. На кадрите се вижда, че част от полицаите не носят предпазни маски за лице, което е задължително по закон.

Клиенти на магазин повалиха на пода мъж, който кашлял и храчел върху храните (видео и снимки)

Райт е арестуван по обвинение в нападение  над полицай и съпротива при арест. Обвиненията са отложени в очакване на по-нататъшно разследване са заявили от окръжната прокуратура на Манхатън.

“Поведението, което видях в това видео, просто не е приемливо”, публикува в Twitter кметът на Ню Йорк Бил де Блазио в неделя.

„Видях видеото и бях наистина обезпокоен от него. Полицейският служител е временно отстранен и по случая е започнало разследване”, каза той.

Полицейската служба на Ню Йорк е назначила 1000 служители за провеждането на патрулни акции по спазването на социалното дистанциране през уикенда, когато времето бе топло и позволяваше разходки и престой на открито.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Stefan Stefanov

    09 Май 2020

    Ето какво става - като дадеш на човек с малко мозък ( тъпанар ) , малко Власт - той злоупотребява с Нея ! У Нас в България - Цялата Власт е във Върховни тъпанари ! Живеете ли добре ?

Реакции