<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41177" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зебра избяга ...

Полицай уби с камъни австралийски вомбат за забавление, местни го подкрепиха (видео и снимки)

04 Октомври 2019
2 23252

Полицай, който не е бил дежурен на смяна, уби вомбат с камъни. Уелън Джонкок е заснет как многократно хвърля камъни по главата на дивия австралийския бозайник, който прилича на малко торбесто мече. Докато той извършва зверството към невинното животинче, негов приятел осветява пътя му с фаровете на колата и се забавлява, пише Daily Mail.

 

 

""

 

 

Видеоклипът шокира хиляди потребители в социалните мрежи, включително и ужасените екоактивисти. Въпреки бруталните кадри на насилие спрямо животното, част от местните аборигени защитиха полицая и обясниха, че това е традиция.

 

 

""

 

 

Съгласно закон от 1993 г. на аборигените е разрешено да поддържат своите древни обичаи, като например да ловуват диви животни. Коренното население в Южна Австралия традиционно убива вомбати.

 

 

""

 

 

Според мeстния лидер Коката Джак критиките срещу полицая показват „неразбиране на местните културни практики“. Джак каза, че хората не трябва да съдят нещо, което е "част от нашата култура от хиляди години".

 

 

""

 

Друг лидер на аборигените обаче опроверга твърденията на Джак. Старейшината на Нгаринджери майор Съмнър каза, че действията на Уелън Джонкок са "грешни". "Начинът, по който той го прави, е по-скоро брутална шега, защото те се забавляват. Няма никакво уважение към това животно. А ние не ловуваме така", обясни старейшината.

 

 

""

 

 

Джонкок работи в полицията в Южна Австралия от десет години. Сега той е старши полицай в отдалечения регион Нулабор близо до границата със Западна Австралия. Джонкок работи активно за социализиране и създаване на контакти между хората, които не са част от коренното население и аборигените.

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции