<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82834" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руският бизн...

Полицията в Москва блокира протестa в подкрепа на арестувания Навални (видео)

31 Януари 2021
0 212

Полицията в Москва е блокирала центъра и недопуска събирането на демонстранти за поредния готвен протест в подкрепа на опозиционния лидер Алексей Навални, който бе арестуван при пристигането си на летището в столицата по-рано този месец.

Алексей Навални кацна в Москва и веднага беше арестуван (видео)

Мерките за сигурност в Москва са засилени, а протестите забранени, предава bTV. Ограничено е движението на пешеходци, затворени са много магазини. Метрото не спира на 7 от станциите по маршрута си.

Полицията в Москва блокира протестa в подкрепа на арестувания Навални (видео)

Протестите в подкрепа на опозиционния лидер започнаха в далечния изток. Кадри от Владивосток показаха как хиляди демонстранти не биват допускани до центъра на града. Те бяха уловени да се държат за ръце и да викат “Путин е крадец” и “Моята Русия е в затвор”.

От независимата медия OVD-info съобщиха, че към момента са задържани близо 750 души, включително над сто души във Владивосток. Сред задържаните има и журналисти, които са отразявали обстановката в градовете, в които живеят. От медията съобщават още, че активисти в няколко от градовете в страната са били посетени от полицията преди началото на планираните протести.

Изслушването на Навални ще бъде на 2 февруари, той е изправен пред затвор до 3 години и половина. Длъжностни лица предупреждават, че Кремъл е решен да задържи опонента на Путин зад решетките в продължение на години, въпреки исканията на Съединените щати и Европа.

Европа и САЩ призоваха Москва да освободи Навални незабавно, България също реагира

Преди седмица протестиращите настояваха да се освободи Навални и политическите затворници в Русия. Те протестираха и срещу огромната постройка на брега на Черно море, която филм на ФБК беше представил като “дворец за Путин”. По-късно президентът отрече твърденията, че дворецът е негов, а в събота неговият близък приятел Аркадий Ротенберг обяви, че имотът за свой.

Руският бизнесмен Аркадий Ротенберг твърди, че е собственик на “двореца на Путин”

Източник: bTV, Свободна Европа

Снимка на корицата: Reuters

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции