Следва: Показно убий...

Полицията прави втори оглед на мястото на показния разстрел в София за издирване на убиеца (видео и снимки)

07 Април 2021
0 2560

Полицията извършва повторен оглед на мястото на убийството на 46-годишния Николай Дракополов, собственик на автокъща и криминално проявен, съобщава bTV.

Под моста се търсят следи от убиеца, който е произнесъл два изстрела в жертвата си от далечно разстояние.

След показната “екзекуция” извършителят е тръгнал пеша в посока към центъра, според източници на bTV от разследването. На мястот има разположени камери за видеонаблюдение, чийто видеозаписи още не са детайлно проверени.

Показно убийство на Околовръстното в София, застрелян е 46-годишен собственик на автокъща (видео и снимки)

Убийството е станало малко след 20 часа. Джипът на Николай Дракополов спира на светофар. Точно в този момент нападателят го атакува. Стреля два пъти и бяга. На седалката до жертвата е пътувало 11-годишно дете, то не е пострадало.

“Първата кола, която е тук, е подала сигнала, има и свидетели, които в момента се уточняват и ще кажат какво са видели“, каза Илиана Кирилова, градски прокурор.

Предполага се, че стрелецът е причакал жертвата си под моста. Бил облечен с анцуг, шал и шапка. Вероятно го е дебнел поне седмица. Не биел на очи, тъй като под моста често се събирали бездомни хора, разказват разследващи.

Убитият е с 22 криминални регистрации за кражби, грабежи, измами. Според топкриминалиста Ботьо Ботев е рано да се каже дали убийството е поръчково. Но със сигурност е добре планирано.

Източник и видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции