Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Полицията пусна предупредителен клип с абитуриенти: Не правете така на вашия бал! (ВИДЕО)
Полицията пусна предупредителен клип с абитуриенти: Не правете така на вашия бал! (ВИДЕО)
Нередности Вземи EMBED
Loading the video...
17.05.17
добавено
14733
прегледа

Видеоклип с опасно поведение на абитуриенти разпространи Столичната полиция. Целта е да предупреди тазгодишните завършващи какво да не правят по време на баловете.

 

 

"Абитуриентските празници винаги са изпълнени с много емоции и вълнуващи преживявания. В празнично настроение човек е склонен към компромиси, но когато те са свързани с неправилно поведение на пътя, това може да доведе до пътен инцидент и наранявания", пишат от СДВР.

 

За да запазите празничното настроение, от столичната полиция съветват:

 

-Спазвайте Закона за движението по пътищата

-Погрижете се за своята безопасност

- Не позволявайте рисковото поведение на приятели да ви постави в опасност от пътен или друг вид инцидент по време на абитуриентския бал.

- Ако ще шофирате, не пийте алкохол.

- Навреме си осигурете трезвен и опитен водач на празничната кола. Изпитият алкохол подвежда към „смели” решения, а крайният резултат е нежелан.

 

От полицията се обръщат и към родителите на абитуриентите:

"За сигурността на своите абитуриенти предложете им истински да се забавляват на бала, а вие или друг да поеме ангажимента да шофира. Дори да са правоспособни водачи, за предпочитане е абитуриентите да не сядат зад волана, когато са в особено емоционално състояние и лесно може да допуснат грешки. Ако все пак за деня на бала или за следващите празнични дни предоставите на своя абитуриент семейния автомобил, поговорете с него за опасностите на пътя. Доброжелателно го предупредете: да не си позволява алкохол, да не кара рисково и да не се влияе от опасни спонтанни предложения за извънредни пътувания от страна на пийналата компания."