Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Полицията разби схема за фалшиви медицински книжки (видео)
Полицията разби схема за фалшиви медицински книжки (видео)
Нередности
08.09.17
добавено
2281
прегледа

Икономическа полиция разби схема за изработване и търговия с фалшиви здравни книжки, медицински свидетелства и други документи. По случая са задържани двама мъже и две жени на 50, 53, 55 и 62 години за срок от 24 часа.


В автомобил на 53-годишен мъж са намерени готови фалшиви документи - лични здравни книжки, медицински свидетелства, както и множество неистински печати. При последвалото претърсване в имоти на задържаните са намерени над 200 броя неистински печати на лекари, медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 фалшиви документа.
 

 

 

Четиримата задържани са осъществявали тази дейност дълго време на територията на цялото Черноморие.


Предстоят масирани съвместни проверки по заведенията и търговските обекти заедно с компетентните държавни контролни органи, като при установяване на неистински документи ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на лицата, ползващи фалшивите документи, както и на работодателите, сключили трудови договори с такива лица.