<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66431" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-сигурнит...

Полицията разследва 8-годишно хлапе, опитало да си купи сладки от магазин с банкноти за игра

11 Юни 2020
0 5710

Швейцарски полицаи са разследвали 8-годишно момче, което се опитало да пазарува в магазин с евробанкноти за игра, пише The Guardian.

Момчето не е арестувано от полицията, но заради образуваното разследване името му ще остане в полицейските регистри до 2032 година.

Полицията разследва 8-годишно хлапе, опитало да си купи сладки от магазин с банкноти за игра

Банкнотите били пръснати по улиците в началото на март по време на карнавал в град Сисач, кантона Базел, където официалната валута е швейцарски франк. Паричните знаци са отпечатани върху обикновена хартия и са допълнени от китайски символи и йероглифи. Местните деца ги събирали, за да си играят с тях.

В края на април въпросното момче, заедно с 10-годишния си брат и съседско момиче отишли в магазин в градчето Диетген, където по-малкият попитал дали може да си купи нещо с тези пари.

Въпреки, че било очевидно, че банкнотите не са редовни, касиерката сигнализирала в полицията.

“Така ни е казано да постъпваме в подобни случаи”, заявила тя по-късно пред журналисти.

Говорител на полицията в Базел заяви: “Бяхме информирани, че деца с пакет фалшиви банкноти в евро се опитват да купуват стоки. Тъй като подозирахме, че фалшивите пари могат да се разпространят в района, решихме да проверим случая.”

Полицията разследва 8-годишно хлапе, опитало да си купи сладки от магазин с банкноти за игра

В края на май полицейски служители посетили дома на децата и провели няколкочасов разговор с родителите им. По време на срещата полицаите огледали жилището за още от фалшивите пари. Три банкноти от по 50 евро, две от по 20 и пет 10-еврови били иззети от дома им.

Видеото показва кадри от ежегодния карнавал в Сисач, провел се през март 2019 година.

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции