Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Половината потребители на YouTube търсят помощ за неща, които не са правили
Половината потребители на YouTube търсят помощ за неща, които не са правили
По света
11-07-18
добавено
506
прегледа

Половината от потребителите на канала за споделяне на видео YouTube влизат там в търсенето на помощ за неща, които никога досега не са правили, пише The Verge.

 

 

 

 

Данните са от ново проучване на Pew, което изследва 4594 американци през 2018 г. и установява, че 51% от потребителите на YouTube  разчитат на видео услугата, за да разберат как да правят нови неща. Това се отнася и за редовните, и за нередовните потребители.

 

 

 

Ето пример за най-честите търсения "как да":

 

 

 
Образованието не е единствената причина да използвате YouTube, разбира се. 28% от потребителите казват, че са в уебсайта, за да "убият" времето (много от тези потребители са млади), 19% са насочени към нови покупки, а други 19% твърдят, че използват YouTube, за да разберат какво се случва в света.

 

 


Това изследване показва как всъщност използваме YouTube. И въпреки че може да не изглежда като най-добрият източник на новини - уебсайтът има куп видеа с теории на конспирацията и дезинформация. Това привлича голяма част от посетителите.

 

Източник: The Verge