<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39005" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Потънала пре...

Поне 6 туристи загинаха при екстремна буря на Халкидики в Гърция (видеа и снимки)

11 Юли 2019
0 25029

Поне шест души, в това число и две деца, загинаха при екстремното време, ударило снощи полуостров Халкидики в Гърция, съобщи Greek Reporter

 

Силни ветрове и дъжд се стовариха върху силно туристическия район в северна Гърция в сряда вечерта. Чужденци от Чехия, Румъния и Русия са сред загиналите в бурята.

 

Две от жертвите са възрастни чешки туристи, които бяха убити, когато силни ветрове и наводнение разрушиха техния кемпер.

 

 

Поне 6 туристи загинаха при екстремна буря на Халкидики в Гърция (видеа и снимки)

 

 

Жена и 8 годишно момченце от Румъния също загинаха, след като покрив на ресторант в Неа Плагиа се срути върху тях.

 

Двама руснаци, единият от които дете, загубиха живота си от паднало дърво близо до хотела им в крайбрежния град Потидеа, потвърдиха властите.

 

 

Поне 6 туристи загинаха при екстремна буря на Халкидики в Гърция (видеа и снимки)

 

 

“Шестима туристи загинаха и поне 30 души бяха ранено по време на циклона”, каза Хараламбос Стериадис, началник на Гражданска защита в северна Гърция. Той каза, че на Халкидики е обявено бедствено положение.

 

Инфраструктурата е сериозно увредена. Местните медии описват климатичното явление като безпрецедентно за Халкидики, особено през лятото.

 

 

 

 

“В момента в генералното консулство не са постъпили сигнали за пострадали български граждани”, заяви Красимир Серафимов, първи секретар на генералното консулство в Солун.

 

По думите му от през нощта всички ресорни служби са изпратили свои екипи в областта, а над 40 машини са работили за разчистване на пътищата. Работило се е и по възстановяване на електроподаването на местата, където то е било прекъснато. 

 

 

 

 

00302310829210 – телефон на Генералното консулство на България в Солун

 

 

Източник: Greek Reporter

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции