<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64938" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Популярна феминистка със скандално изказване: “Коронавирусът не убива мъжете достатъчно бързо!” (снимки)

26 Май 2020
0 1314

Популярната феминистка Клементин Форд заяви, че коронавирусът „не убива мъжете достатъчно бързо“, пише Daily Mail. 39-годишната писателка сподели мнението си със своите 133 000 последователи в Twitter през уикенда. То дойде в отговор на статия, написана за половите различия при родителските грижи.

Тя сподели историята на жена, принудена да напусне доходната си работа по време на пандемията от COVID-19, тъй като съпругът ѝ, който останал вкъщи, не можел да се справи с родителството на пълно работно време. Форд заяви, че мъжът в историята е „жалък“.

“Тази жена заслужава нещо по-добро”, написа тя.

Първоначалният туит бе последван от втори коментар, който гласеше: “Честно казано, коронавирусът не убива мъжете достатъчно бързо.”

Няколко проучвания, предприети в световен мащаб, откакто се разрази смъртоносната респираторна инфекция, доказаха, че мъжете умират по-често от жените от болестта.

Изследователи от няколко уважавани болници в Пекин заключиха, че мъжете и жените имат еднакъв потенциал да се заразят с болестта, но мъжете с COVID-19 са изложени на по-голям риск от смърт, независимо от възрастта.

От 206 128 пациенти, изследователи от Университетския колеж в Лондон са установили, че мъжете са два пъти по-склонни да се нуждаят от интензивно лечение и е 60 процента по-вероятно да умрат.

Все още не е ясно защо мъжете са по-податливи на фатални резултати, но някои здравни експерти твърдят, че това отчасти се дължи на повишената вероятност от тютюнопушене и прием на алкохол и по-лошите хигиенни навици.

Постът на Форд привлече вълна от критики на хора, които я обвиниха във „върл феминизъм“ и „токсичност“. Бившият сенатор Дерин Хинч определи мнението на писателката като „отблъскващо“.

„Понякога коментарите ти в Twitter са наистина отблъскващи. Ако това е сериозен коментар, съжалявам за теб“, написа Хинч.

Други предположиха, че нейният пост, за който тя твърди, че е на шега, проправя пътя за също толкова опасни коментари.

Форд твърди, че вълнението около публикацията ѝ е доказало „точно колко крехки са мъжете“.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции