<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83442" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пътни неволи:...

ПОРЕДЕН АБСУРД: Глобяват граждани, върху чиито имот незаконно се изсипват строителни отпадъци (РЕПОРТАЖ)

09 Февруари 2021
0 5434

Скъпи приятели, показахме ви как в депото за строителни отпадъци „Враждебна“ се изхвърлят тонове пластмаса и други боклуци.

Камиони изсипват нерегламентиран пластмасов боклук под носа на Столичния инспекторат (ЧАСТ 2)

По-късно част от показаните от нас отпадъци бяха разчистени, но получихме много сигнали за други незаконни сметища. Сред тях и това в квартал „Малинова долина“ в столицата, където се изхвърлят строителни отпадъци.

Интересното в случая е, че незаконното сметище е върху частни имоти, които още не са регистрирани – нямат точни адреси. Собствениците от години плащат данъци за тях и чакат регистрация на имотите си, но вместо такава, получават честитка от Столичния инспекторат – ще бъдат глобени, ако не разчистят отпадъците от имотите си. Отивайки на място, те попадат на шокираща гледка – тонове строителни отпадъци се изсипват от камиони. Подават сигнал в Столичния инспекторат, където обещават проверка и разчистване на терена, но това така и не се случва на практика.

Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт отиходя и в Столичния инспекторат – район „Студентски“, за да чуят каква е позицията на служителите там. Посрещнати от инсп. Стоян Казълджиев, който в момента замества инспектора, отговарящ за района, те така и не получават удовлетворителен отговор – а само признание, че нарушение се вижда и на снимките, които екипът предоставя.

Ние ще се обърнем и към пресслужбата на Столичния инспекторат с надежда някой да поеме отговорност за поредното незаконно сметище, а вие ни сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измями и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции