<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79228" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Милиони хора ...

Пореден мистериозен монолит изникна на планински връх, този път в Калифорния (снимки)

03 Декември 2020
1 1905

Нов мистериозен метален монолит се появи на върха на планина в Калифорния, само седмица след като подобна структура завладя въображението на света, когато беше открита в пустините на Юта – преди да бъде махната и да изчезне яко дим, съобщава The Guardian.

Местният вестник в малкото градче Атаскадеро, на централното крайбрежие на Калифорния, пояснява, че сребристата колона е намерена на върха на планината Пайн, където десетки местни туристи се тълпят, за да я разгледат и да публикуват своите снимки в интернет.

„Тристенният обелиск изглежда е направен от неръждаема стомана, 3 метра висок и 45 см широк. Обектът беше плътно заварен по всичките ъгли, страничните панели бяха приковани с нитове към предполагаема стоманена рамка отвътре “, съобщава местната медия.

За разлика от своя близнак в Юта, който бе здраво забит направо в скалите, то обелискът от Атаскадеро изглежда паянтов и от медията предполагат, че лесно би могъл да бъде съборен.

Нов мистериозен монолит се появи след първия от щата Юта, този път в Румъния (видео и снимки)

Монолитът в Юта бе първоначално забелязан на 18 ноември от щатски екипи с хеликоптери, които помагат на биолозите в дивата природа при преброяването на виторогите овце. Обектът, висок 3.5 метра и очевидно изработен от неръждаема стомана, скоро привлече стотици любопитни зрители към местоположението си, които от своя страна разпространиха славата му по целия свят.

Създателят му остава загадка, макар и да е обект на много спекулации. Както и самоличността на разрушителите му, след като очевидци са забелязали четирима мъже да отмъкват парчета от монолита миналия петък вечерта. Според съобщенията един от тях е казал: “Не оставяйте следи”.

Монумент на гигантски пенис изчезна, а полицията в Германия няма никакви улики (снимки)

Монолитът от Атаскадеро не е първият дубликат на оригинала в Юта. На фона на нарастващото международно внимание на мистерията, подобна структура бе намерена в планините на Румъния. Трите аналогични фигури вълнуват въображението на мнозина, които предполагат извънземния им произход или се подсмихват припомняйки си безсмъртната фантастика на Артър Кларк “Една одисея в космоса”, както и едноименния филм на Стенли Кубрик.

Всички останали очакваме да разберем кои са шегаджиите, решили да си направят забавен номер с целия свят!

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции