<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79228" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Милиони хора ...

Пореден мистериозен монолит изникна на планински връх, този път в Калифорния (снимки)

03 Декември 2020
0 2058

Нов мистериозен метален монолит се появи на върха на планина в Калифорния, само седмица след като подобна структура завладя въображението на света, когато беше открита в пустините на Юта – преди да бъде махната и да изчезне яко дим, съобщава The Guardian.

Местният вестник в малкото градче Атаскадеро, на централното крайбрежие на Калифорния, пояснява, че сребристата колона е намерена на върха на планината Пайн, където десетки местни туристи се тълпят, за да я разгледат и да публикуват своите снимки в интернет.

Пореден мистериозен монолит изникна на планински връх, този път в Калифорния (снимки)

„Тристенният обелиск изглежда е направен от неръждаема стомана, 3 метра висок и 45 см широк. Обектът беше плътно заварен по всичките ъгли, страничните панели бяха приковани с нитове към предполагаема стоманена рамка отвътре “, съобщава местната медия.

За разлика от своя близнак в Юта, който бе здраво забит направо в скалите, то обелискът от Атаскадеро изглежда паянтов и от медията предполагат, че лесно би могъл да бъде съборен.

Нов мистериозен монолит се появи след първия от щата Юта, този път в Румъния (видео и снимки)

Монолитът в Юта бе първоначално забелязан на 18 ноември от щатски екипи с хеликоптери, които помагат на биолозите в дивата природа при преброяването на виторогите овце. Обектът, висок 3.5 метра и очевидно изработен от неръждаема стомана, скоро привлече стотици любопитни зрители към местоположението си, които от своя страна разпространиха славата му по целия свят.

Пореден мистериозен монолит изникна на планински връх, този път в Калифорния (снимки)

Създателят му остава загадка, макар и да е обект на много спекулации. Както и самоличността на разрушителите му, след като очевидци са забелязали четирима мъже да отмъкват парчета от монолита миналия петък вечерта. Според съобщенията един от тях е казал: “Не оставяйте следи”.

Монумент на гигантски пенис изчезна, а полицията в Германия няма никакви улики (снимки)

Монолитът от Атаскадеро не е първият дубликат на оригинала в Юта. На фона на нарастващото международно внимание на мистерията, подобна структура бе намерена в планините на Румъния. Трите аналогични фигури вълнуват въображението на мнозина, които предполагат извънземния им произход или се подсмихват припомняйки си безсмъртната фантастика на Артър Кларк “Една одисея в космоса”, както и едноименния филм на Стенли Кубрик.

Всички останали очакваме да разберем кои са шегаджиите, решили да си направят забавен номер с целия свят!

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции