<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78349" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена пътува н...

Пореден пациент без тест за Covid е починал след прехвърлянето му между болниците в Пловдив (видео)

20 Ноември 2020
0 2308

За пореден случай на пациент, починал в болница “Свети Георги” в Пловдив съобщи в предаването “Тази сутрин” по bTV дъщерята на починалия, която от години работи като медицинска сестра във Великобритания.

Скандални кадри показват двама мъже с тежък Covid да чакат 40 минути на стълбите в болница, по-късно починаха (видео)

“Двамата ми родители се почувстваха зле преди повече от седмица, имат грипоподобни симптоми, започват да се лекуват с медикаменти, без антибиотици. С лекар се свързват, той отказва да ги прегледа, защото нямат направен тест за коронавирус”, разказва жената.

Баща ѝ е бил в много тежко състояние, не можел и да диша. Приет е все пак в инфекциозно отделение, след като е прегледан набързо в частна болница, поставен е и на кислородна терапия.

Брифинг от Covid отделението в Пловдив за починалите мъже: Виновните ще си понесат последствията (видео)

След дълго чакане по коридорите е приет, два-три дни на лечение с кислород, майка ми си прави на другия ден тест, който е положителен, споделя Диана Финч.

„Лекува се вкъщи майка ми, аз се опитвам да се свържа с болницата, да разговарям с лекар, телефонът е затварян, продължително звънях, никой не вдигаше. С баща си се чух няколко пъти, дишането му беше лошо, на кислород, опитвал се да повика от стаята много пъти лекар, сестра, санитар да му обърнат внимание. Успях в крайна сметка да се свържа с колега, обясни ми, че има пневмония, рентген нямало в сградата, но се слуша със стетоскоп. На следващия ден беше преместен в „Свети Георги“ в Пловдив, никой не обясни защо го местят, баща ми, не смятам, че трябваше да бъде местен“, казва още жената.

Тя сподели и че в Лондон не може да се случи такова нещо – да се връща пациент в тежко състояние или да се кара да се прави тест някъде другаде. Всичко се случва в болницата, а тестовете са безплатни, обясни медицинската сестра.

Задълбочават се неяснотите около починалите пациенти, чакали на стълбището на болницата в Пловдив

Освен всичко останало жената разбира, че и част от вещите на баща й липсват, след като е връчен смъртния акт. От портфейла му липсват 100 лв. и банкова карта.

След интервюто областният управител на Пловдив Дани Каназирева заяви, че ще се извърши проверка и по този случай.

Източник: bTV, “Тази сутрин”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции