<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69815" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 19-годишно мом...

Пореден случай на полицейска агресия (РЕПОРТАЖ)

24 Юли 2020
0 8208

Скъпи приятели, многократно ние от „Господарите“ сме ви представяли истории за полицейско насилие. Около протестите тези случаи много зачестиха.

Ексклузивно: Говори битата от полицаи протестираща (РЕПОРТАЖ)

Към нас се обърна още една жертва на полицейски произвол в София. В интервю с нашата репортерка Виктория Симеонова нападнат от полицаи мъж сподели как се е стигнало дотук. По думите му на 14 юли вечерта след протестите той е тръгнал да се прибира в квартала, в който живее – „Левски Г“ в столицата. Полицейски патрул го спрял за рутинна проверка и униформените поискали документ  за самоличност, но и да му извършат обиск. В отговор мъжът настоял те да се легитимират, на което полицаите отговорили, че не са длъжни да го правят. Нямали задължение и да попълнят протокол за обиск.

Полицейско насилие по време на арест в Тутракан (видео)

По-късно още една патрулка пристигнала на място. Междувременно мъжът бил вкаран в полицейския автомобил и униформените му нанесли удари по цялото тяло, докато го обиждали и псували. Според тях той нямал право да иска да знае имената им, нито да получи протокол за извършения обиск.

Отведен в Пето районно полицейско управление, той попитал дали ще бъдат уведомени близките му, че е задържан, тъй като има жена и малко дете. Униформените така и не са ги информирали за случилото се, а при обаждане от страна на съпругата му те отрекли такова лице да е задържано. Повдигнати са му обвинения за неспазване на полицейски разпоредби, сред които е било нареждане да събуе обувките си на улицата до патрулката.

Мъжът е подал жалба до директора на Пето районно управление и се надява да няма други подобни случаи. А ние ви призоваваме да ни сигнализирате само на gospodari.com за всякакви нередности.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции