<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79580" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доц. Велизаро...

Пореден случай на починал пациент пред болница, този път в Елхово (видео)

09 Декември 2020
0 2549

Месец след като мъж почина в линейка пред болницата в Елхово, близките решиха да разкажат за случилото се.

На 14 ноември мъж на 77 години издъхва в очакване на медицинска помощ пред лечебното заведение, съобщава bTV. Близките му разказаха, че всички в семейството са били болни от коронавирус, а баща им се е чувствал добре.

Близките на починал от Covid-19 в болница в Русе разбират случайно за смъртта му два дни по-късно (видео)

Началото на историята е в ямболско село Окоп. Състоянието на възрастния мъж е добро. Месец преди това претърпява сърдечна операция, след която се е възстановил бързо. Бил е и под лекарско наблюдение, след като става ясно, че е болен от коронавирус.

Мъжът е ходил на преглед в Ямболската поликлиника на 12 ноември и му е направена и рентгенова снимка, на която се установява бронхит.

Уволняват 5 служители на пловдивската болница заради починалите пациенти, чакали на стълбите

На 14 ноември се налага роднини да викнат линейка, която закарва болния до болницата в Елхово, а там се оказва, че няма места. Освен това управителят на болницата е подал оставка, защото медицинският персонал е болен и няма кой да работи в Covid отделението.

Докато мъжът е в линейката, двама лекари излизат да го прегледат. Казват, че му трябва апарат за вентилация, а в болницата няма, спомня си синът Иван Панайотов.

След дълго звънене намират място в ямболската болница, но мъжът умира в линейката.

“Нормално ли е, докато пациент е в линейката, да звъним отново на 112 да търсим помощ”, попита почернения син. От съответните здравни власти зависи да се направи проверка на случая, каза Петър Киров, кмет на Елхово.

“Очаква се обсъждане на проблемите в болницата, които са свързани с болни лекари. Няма как да се лекуват пациенти с Covid, насочват се към Ямбол. В момента в лечебното заведение работят само две отделения. А след като беше решено на медицински съвет да се отворят 18 допълнителни легла за болни от коронавирус, стана ясно, че персоналът не е достатъчен”, обясни още градоначалникът.

Роднините смятат да потърсят правата си и са подали сигнал до Министерството на здравеопазването.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции