<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88994" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Индийският в...

Поредна конспирация: Анти-маскъри слагат маски, за да се “предпазят от ваксинираните” срещу Covid-19

12 Май 2021
0 1354

Подклаждани от невероятни конспиративни теории за Covid-19 анти-маскъри и анти-ваксъри са напът да извършат немислимото – сами да си сложат маски и да спазват дистанция, за да се предпазят, забележете, от разпространявани “опасни протеини” от онези, които са си поставили ваксина срещу коронавируса, пише Vice.

Основното притеснение на тези хора е, че т. нар. „проливане“ ще доведе до нередовна менструация, безплодие и спонтанни аборти. Изцяло неоснователната идея е ключово зъбно колело в по-голяма конспирация, че Covid-19 е трик за обезлюдяване на света, а ваксината е това, което ще избие масите.

Снимка: Wikipedia

Анти-вакс инфлуенсърите инструктират своите колеги анти-ваксъри, както и анти-маскърите (в този момент двете общности се припокриват в голяма степен), че един от най-добрите начини да се защитят от тази пропаст е да изберат… социалното дистанциране – стратегията, която те отдавна отричат.

Не е само социалното дистанциране, което анти-маскърите/анти-ваксъри приемат с недоволство. Някои конспиратори се чудят дали може би обявяваното от тях за проклятие – маската, може да се превърне в тяхно спасение.

Мъж създаде пистолет, изстрелващ предпазни маски в лицата на анти-маскъри (видео и снимки)

Наскоро частно училище в Маями стигна дотам, че забрани на ваксинираните учители да общуват с неваксинирани ученици. През април собствениците на бижутерия в Келоуна, Британска Колумбия поставиха табела, в която се казва, че на ваксинираните е забранено да влизат в магазина, за да не рапръскват вещества от ваксините си. В магазина също така не е разрешено да се влиза с маска.

12 души са отговорни за две трети от антиваксърското онлайн съдържание, сочи доклад

Въпреки че конспирацията е неоснователна, страхът, който причинява скептиците на ваксините, е съвсем реален. И там, където има страх, има пари, които трябва да се спечелят.

Източник: Vice

Снимки: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции