Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Поредна нощ на протести в Габрово, демонстрациите преминаха спокойно (видео)
Поредна нощ на протести в Габрово, демонстрациите преминаха спокойно (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
04-14-19
добавено
4487
прегледа

Спокойно и при засилено полицейско присъствие премина поредният протест в Габрово снощи. 

 

По данни на полицията, около две хиляди души бяха на улицата в знак на протест, след като трима роми пребиха продавач в магазин миналата седмица.

 

Очакванията за масово присъствие на участници от други градове на страната не се оправдаха и демонстрацията протече спокойно, въпреки че екипите на МВР бяха подготвени за ескалация на напрежението.

 

На ключови места в града бяха разположени бусове на жандармерията. На символични КПП-та се проверяваха хора, които участват в протеста.

 

"Няма сигнали за готвени провокации. Ние не сме тук, за да нагнетим допълнително напрежението, а да осигурим нормален обществен ред и спокойствие на гражданите", успокои старши-комисар Красимир Добрев, директор на жандармерията.

 

Протестиращите искат от институциите сигурност, равни права и задължения за всички българи. Освен това протестиращите се обявиха и за по-сериозни наказания срещу извършителите на хулигански прояви.

 

Източник: Медиапул