<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99070" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Окончателно: ...

Поредни скандали и словесни престрелки на тема “шавлива булка”, “сватба” и “чичо Славчо” в парламента (видео)

09 Септември 2021
1 2055

Главни действащи лица в поредна словесна схватка в Народното събрание днес бяха депутати от „Има такъв народ”, БСП и ДПС.

„Г-н Тошко Йорданов, аз не разбрах сега има ли сватба между ДПС и „Има такъв народ” след първото гласуване. Годеж, сватба – има ли? Или само вчера беше сватба, а днес вече е справедливост”, попита Георги Свиленски от БСП, след като предложение за пенсиите мина с гласовете на ИТН, ДПС и „Демократична България”.

Съпартиецът му Стоян Мирчев заяви: „Уважаеми, г-н Свиленски, тъй като не сте разбрали, да, сватба има. И господин Йорданов е булката, а Филип Станев е шаферката. Та вече сватбата е ясна, партито ще е довечера, най-вероятно при чичо Славчо”, заяви той.

Бурни страсти в парламента предизвика припомнянето на датата 9 септември (видео)

„Чудих се реплика ли да правя, процедура по начина на водене ли, защото пак не сме по темата. Но добре. Към г-н Свиленски, когато става въпрос за национална сигурност и териториална цялост на България ДПС участва в сватбата, когато става въпрос за евроориентация и НАТО – ДПС участва и го търсят всички. Винаги, когато става въпрос за фискална стабилност, икономически растеж и приемане на бюджети, ДПС е търсена от всички да спасява положението. Когато става въпрос за доходи и ниски данъци, ДПС участва в тази сватба. Това е сватба с интересите на българския народ и на българската държава. Изобщо не се срамуваме от това. Останалите се срамувайте, че търсите ДПС, когато имате личен и партиен интерес”, заяви Йордан Цонев.

Свиленски направи дуплика. „Г-н Цонев, не знам защо се засегнахте, тя репликата беше към колегите от ИТН, защото те викаха преди два дни „сватба” и „годеж”. Иначе, вие винаги, когато имате възможност, се възползвате и това мисля, че е безспорно от историята”, уточни той.

Филип Станев заговори за “преждевременна еякулация” в пленарната зала (видео)

След това последва лично обяснение на Филип Станев, който беше поканен от Ива Митева с думите: „Моля ви, да разберем с какво сте засегнат лично и поименно”.

„Здравейте, г-н Мирчев! Вие притежавате изключителното качество, наречено интригантство. Вие, мен и г-н Йорданов ни вкарвате в нещо, което не е вярно.  Г-н Мирчев, вие сте едър мъж, достоен мъж, български депутат, с хубава брада като Леонид от филма. Г-н Мирчев не се дръжте с едро тяло и заешко сърце! Бъдете лъв, а не заек. Не всявайте интриги. Стига с тези циркове, хора! Дайте да се оправим с бюджета. Станахме за смях на цяла България, бе хора!”, обобщи депутатът от ИТН.

„Г-н Йорданов и той се е засегнал лично, заповядайте да разберем с какво вие се засегнахте”, призова го към трибуната Митева.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции