<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78123" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: РАЗСЛЕДВАНЕ: ...

Поредно безумие: Циментираха дървета при ремонт на улица “Парчевич” в София (видео)

17 Ноември 2020
0 664

Живеещи на улица Парчевич в столицата сигнализираха за циментирането на тротоарни дървета при ремонт, поръчан от Столична община.

По случая е взел отношение районният кмет на Средец Трайчо Трайков, който е сигнализирал фирмата-изпълнител. От негова публикация във Facebook четем, че нередността е отстранена и “изпълнителят се кълне, че изсипването (на теракол) в основите на дърветата не е негово дело”.

Десетина дървета, намиращи се на тротоара срещу 127-о Средно училище “Иван Денкоглу” се оказват оковани в бетон от няколко дни насам, алармира привечер в понеделник “Спаси София”. Оттам уточняват, че “варварското действие почти сигурно ще доведе до трайна смърт на старите дървета, които подобно на тези от ул.”Граф Игнатиев”, в рамките на няколко години, ще изсъхнат и ще станат опасни, което ще наложи тяхното премахване”. От неправителствената организация припомнят, че глобата за такова деяние до 10 000 лева за дърво.

От повторната проверка на “Спаси София” се вижда, че след сигнала на кмета на район Средец Трайчо Трайков, изпълнителите просто са засипали цимента с пръст, без да си направят труда да го махнат и освободят дървото.

Дръвчета заедно със саксиите засадиха в разградския квартал „Орел“

“Бесни сме! Освен традиционно безумно ниско качество на самия тротоар и бордюрите, както и ултра-грозните павета-кокалчета, крайно неподходящи за историческия център на града, трябва да търпим и дългосрочните последствия, които управляващи и изпълнители нанасят на София. Гневни сме и затова, че няма никакъв общински контрол върху фирмата-изпълнител – дърветата стоят бетонирани вече няколко дни, без никой да обърне внимание на проблема”, добавят от “Спаси София”.

Видео: FB/Спаси София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции