Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Поредно вещо лице по делото за скенера - в конфликт на интереси
Поредно вещо лице по делото за скенера - в конфликт на интереси
02-11-19
добавено
1000
прегледа

На 11 февруари 2019 бе поредното дело срещу д-р Красимир Вальов – бивш управител на „Комплексния онкологичен център” в Пловдив. Делото е факт след разследване на „Господари на ефира” за съмнителна обществена поръчка за закупуване на 32-срезов скенер на значително завишена цена. 

 

Припомняме ви, че кметът на Пловдив Иван Тотев се разплака в защита на д-р Красимир Вальов, но никой не успя да обясни как така Общинския съвет и комисиите му не са обърнали внимание на сериозната сума, която общинското лечебно заведение е похарчило за скенера. 

 

След като Агенцията за държавна финансова инспекция и прокуратурата установиха, че има данни за сериозни злоупотреби при определянето на цената и закупуването на скенера, на д-р Вальов бе повдигнато обвинение за безстопанственост. Съдът, обаче, не може да намери вещи лица от Камарата на независимите оценители в Пловдив, които да не са в конфликт на интереси със страните по делото или да се съгласят да направят необходимата за съда експертиза.

 

Поредното вещо лице Владимир Димитров се оказал в договорни взаимоотношения с фирмата, спечелила обществената поръчка за скенера – „Меркурий Комерсиал” ООД. Затова съдът определя поредно вещо лице, което да направи необходимите заключения – Славка Николова. От нея се очаква да каже дали цената на сделката е завишена спрямо пазарната – ако и тя не се окаже в конфликт на интереси, разбира се.

 

Следващото дело срещу д-р Красимир Вальов е определено за 8 април 2019 г.

Снимка "bnr.bg"