<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46915" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шефове лазих...

Поройните дъждове в Австралия вкараха смъртоносни паяци в домовете на хората (видео и снимки)

22 Януари 2020
0 2359

Смъртоносни паяци, наречени "тунело-паяжни" потърсиха убежище в домовете и басейните на хората след високите температури и поройните дъждове, пише Daily Mail.

 

 

И ДЪЖДОВЕТЕ НЯМА ДА СПРАТ ПОЖАРИТЕ В АВСТРАЛИЯ

 

 

 

Съобщението идва след като млада жена сподели ужасяващи снимки на най-отровния паяк в света, намерен в басейна на свекърва ѝ в Нюкасъл, северно от Сидни. Трийсетина годишната жена, майка на две деца, първо натиснала с клечка едрия паяк, за да се увери, че е мъртъв, преди да направи няколко снимки в детайл на челюстите му.

 

 

""

Снимка: Haley Bella Rouge

 

 

„Не предполагах, че паякът е вътре, докато не почистих паяжината му”, разказва Хали Бела Руж. Тя е фотограф по професия и твърди, че не се страхува от паяци, ето защо „не пропуснала възможността да погледне един отблизо”.

 

 

Хали направила откритието си скоро след рекордните дъждове в Нюкасъл. Говорител от местен парк за влечуги сподели, че басейните са предпочитано сезонно убежище за отровните паяци.

 

 

„Тунело-паяжните паяци не понасят жегата и предпочитат хладни и закътани места”, поясни говорителят. „Те се адаптират лесно към градската среда и често могат да бъдат открити дори в обувките”.

 

 

""

Снимка: AAPIMAGE

 

 

В Австралия са познати около 40 разновидности на тунело-паяжните паяци като повечето са с дължина на тялото от 1 до 5 см. Живеят в дълбоки дупки под земята, където изтъкават своите копринени нишки, служещи им за аларма, когато насекомо или малък гущер минава наблизо. Отровата на паяка е достатъчна да убие човек.

 

 

През октомври миналата година служители на Австралийския парк за влечуги в Нов Южен Уелс показаха видео, в което с помощта на скалпел отварят ципа с бебета паяци вътре. От кадрите се вижда как малките отровни гадинки веднага излизат навън и се разбягват настрани. Вижте го по-горе!

 

 

АВСТРАЛИЙСКО СЕМЕЙСТВО НАМЕРИ ДВЕ ОТРОВНИ ЗМИИ В ДВОРА СИ, СМЕЛА ЖЕНА ГИ ВАДИ ОТ БАРБЕКЮ

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции