Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Посланието ни за мир стигна до Зимната олимпиада в Южна Корея
Посланието ни за мир стигна до Зимната олимпиада в Южна Корея
02-13-18
добавено
1995
прегледа

Само преди няколко дни бяха открити Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, Южна Корея и оспорваните състезания приковават милиони зрители по света пред телевизорите.

 

 

БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА ОТЛЕТЯ ЗА ЮЖНА КОРЕЯ

 

Няколко месеца преди началото на олимпиадата организационният комитет на игрите инициира създаването на „Арка на мира”, чиято цел бе да събере стотици послания за мир от целия свят.

 

Шоуто „Господари на ефира” получи специална покана да участва в инициативата и нашата Бяла лястовица отлетя за Корея, заедно с посланието „Мечтите за свобода летят на крилете на мира”. То вече е част от арката, която можете да откриете на главния вход на PyeongChang Olympic plaza, ако сте в Пьонгчанг. Преди това нашата Бяла лястовица бе част и от изложба в Сеул, посветена на мира.

 

Peace Wall&Gate е особено символичен проект, тъй като областта Кангуон, в която се провеждат олимпийските игри е разделена на две от границата между Северна и Южна Корея.

 

XXIII-те зимни олимпийски игри ще останат в историята и като събитието, заради което Южна Корея и Северна Корея предприеха историческа крачка към мирен диалог и сформираха общ олимпийски отбор, който излезе с общ флаг на откриването на игрите.

 

Вярваме, че заедно с посланията за мир от целия свят и нашето послание е помогнало за историческия напредък в диалога между Южна и Северна Корея.