<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42672" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 29-годишна жен...

Последният суматрански носорог в Малайзия умря от рак (видео и снимки)

24 Ноември 2019
0 11537

Суматранският носорог е изчезващ вид, а един от последните екземпляри умря от рак в Малайзия, пише Daily Mail

 

 

Иман, 25-годишният носорог, почина в събота в мъчителни болки от тумор на матката, според отдела за дивата природа в източната част на Сабах на остров Борнео. Смъртта на женската идва шест месеца след кончината на единствения мъжки носорог в страната. Иман беше диагностицирана с тумори, откакто бе заловена през март 2014 г. 

 

 

""

 

 

През последните няколко години Иман е изпадала в клинична смърт, поради внезапна масивна загуба на кръв. Ветеринарите от парка успяват да я върнат към живот и по този начин да набавят яйцеклетки, с надеждата да възпроизведат критично застрашения вид чрез изкуствено осеменяване. 

 

 

""

 

 

Суматранският носорог е най-малката разновидност от този бозайник и единственият, който има два рога. Някога видът обикалял из Азия до Индия, но числеността му се е свила драстично, поради обезлесяването и бракониерството. Според Световния фонд за дивата природа са останали само около 80 носорози – по-голямата част от тях живеят в дивата природа в Суматра и Борнео.

 

 

Изолирането им, причинено от загуба на местообитания и бракониерство, означава, че те рядко се размножават и могат да изчезнат за няколко десетилетия, според групата за опазване International Rhino Foundation.

 

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции