<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69081" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как чуждите и...

Посолството на САЩ: Подкрепяме българския народ в протестите

14 Юли 2020
0 2788

Посолството на САЩ в България разпространи изявление до обществеността, в което се изразява подкрепа към бушуващите у нас протести.

Ето какво гласи цялото съобщение:

Протестът и неговите послания (видео)

“Правото на мирно събиране е основна демократична ценност. Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество. Мирните протести са играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати. Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона.

Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона.”

Изявлението дойде на петия ден от протестите срещу правителството, главния прокурор Иван Гешев и олигархичния модел на управление на държавата с искане за оставки.

Посолството на САЩ: Подкрепяме българския народ в протестите

А в събота посолството на САЩ пусна съобщение, с което предупреди, че различни политически групи провеждат протести и контрапротести в района на Министерския съвет в София, като се очаква те да продължат “поне до 16 юли”.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции