<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94155" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българин, кой...

Посолството на САЩ реагира на колажа със загиналите астронавти, използван от Бойко Борисов

16 Юли 2021
0 21576

Посолството на САЩ в София реагира на използвания от Бойко Борисов колаж, направен върху снимка на загинали по време на мисия американски космонавти.

„Въпросът е повдигнат директно пред г-н Борисов“, съобщили са за Свободна Европа от пресслужбата на посолството.

Бойко Борисов на брифинг: По никакъв начин няма да подкрепя правителство на Слави Трифонов (видео)

В сряда по време на пресконференция лидерът на ГЕРБ иронизира своите опоненти с колаж, на който са включени образите на Мая Манолова, Христо Иванов, Тошко Йорданов, Николай Хаджигенов, Иво Мирчев и Цветан Цветанов.

Техните лица бяха поставени върху снимка на НАСА с космонавтите от екипажа на совалката „Колумбия“ в мисията STS 107, които през 2003 г. загинаха при навлизането си в земната атмосфера.

Посолството на САЩ реагира на колажа със загиналите астронавти, използван от Бойко Борисов

В сряда пред Свободна Европа от ГЕРБ отказаха да коментират самия факт на употребата на снимката, а само настояха за уточнение, че колажът не е дело на никого от партията. Колажът се разпространяваше в социалните мрежи през последните дни.

Шегите с космонавтиката станаха популярни в понеделник. Тогава Слави Трифонов каза, че сред приоритетите на бъдещото му правителство ще бъде излитането на двама българи и един македонец в космоса.

Дни по-рано вестник “Капитал” беше публикувал свой колаж с лицата на трима от лидерите на “протестните партии”, облечени като космонавти.

Брифинга на Бойко Борисов с показания колаж можете да си припомните по-горе.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции