Следва: Българин, раб...

Поставиха под 14-дневна карантина контактните с Гришо в Хасково (видео)

22 Юни 2020
45 468

Всички, които са били на разстояние под 1,5 м от Григор Димитров, се водят контактни и ще бъдат поставени под 14-дневна карантина, съобщи bTV, позовавайки се на изказване на директора на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.

Карантината започна да тече от датата на контакта – от 16 юни в случая. Няма да има масово тестване. Всеки, който реши, може доброволно да се тества, но отрицателният резултат при контактните лица не отменя карантината.

В града продължава да има лека паника най-вече сред родителите на децата, които са си направили снимка с Григор Димитров, но от РЗИ категорично заявяват, че това не се счита контакт.

Григор Димитров е заразен с коронавирус (снимка)

Тенис кортовете ще бъдат затворени за дезинфекция. Все още от РЗИ не знаят какъв е броят на контактните лица. Сигурно е, че кметът на Хасково Станислав Дечев е контактен, тъй ката е имал вече среща с Григор. Той би трябвало да се карантинира за 14 дни, а също и треньорите от тенис клуба и журналистите, които са отразявали събитието.

Въпреки паниката, масово тестване в града не се налага. На преценката на всеки от присъстващите на спортното събитие остава дали да се подложи на доброволно карантиниране или не.

Масово тестване в Хасково след новината, че Гришо е с коронавирус

Кметът на Хасково по-късно сам заяви, че PCR тестът му е дал отрицжателен резултат.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции