Потребителите искат пластмасови бутилки, твърдят от "Кока-Кола"

January 21, 2020
24 492
Коментари: 0

Световният гигант "Кока-Kола" скоро няма да се откаже от пластмасовите бутилки за еднократна употреба. Причината – според компанията потребителите ги харесват и продължават да ги търсят, съобщава BBC.

 

Клиентите преподчитат тези бутилки, защото се затварят добре и са леки, твърди един от вицепрезидентите на фирмата Беа Перез.

 

Всяка година "Кока-Kола" произвежда около 3 милиона тона пластмаса за опаковки, което се равнява на 200 хил. бутилки в минута. Миналата година компанията бе определена за една от най-замърсяващите по този критерий. И макар че от "Кока-Кола" твърдят, че до 2030 г. половината от материалите, които влагат в това производство, ще са рециклирани това пак не отменя възможността голяма част от бутилките да останат в природата.

 

Според Перез компанията осъзнава проблема и се опитва да бъде "част от решаването му". Въпреки това твърдение тя заяви, че "Кока-Кола" няма как да се откаже изцяло от пластмасата.

 

"Бизнесът не би бил бизнес, ако не задоволяваме клиентите. Така че с промяната в производството на бутилки, с изпозлването на повече рециклиран материал и иновации, ние трябва да покажем на потребителите, че все още имат избор. Те ще решат дали да ни променят", заяви Перес на световния бизнес форум в Давос.

 

Източник: BBC

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: