Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Починалото след сбиване в училище дете три пъти си гълтало езика, докато дойде линейката
Починалото след сбиване в училище дете три пъти си гълтало езика, докато дойде линейката
Нередности
25.02.17
добавено
40195
прегледа

Вчера 11-годишно момиченце почина след сбиване в 52-ро ОУ "Цанко Церковски". Инцидентът е станал по време на междучасие, когато учителката не е била в класната стая.

 

 


Директорът на училището Данчо Калапиш разказа пред Нова тв, че след инцидента детето не се е оплакало, че не се чувства добре. "Никакви признаци не е имало момиченцето на дискомфорт. Едва към 16.30 ч. учителката е забелязала, че има промяна в настроението на детето и решава да го заведе до лекарския кабинет. Преди това тя е знаела, че имало инцидент, но не е имало признаци на видим проблем у детето", разказа директорът.
 

"В 16.30 ч. в училището вече няма медицински специалист. Аз извиках спешна помощ, след като детето загуби съзнание и си глътна езика. 30 минути чакахме линейка. В рамките на тези 30 минути детето си гълташе езика три пъти. Първия път езикът беше изваден от охранителя, а вторите два пъти - от родителите на момиченцето", обясни той.
 

"Нашето училище има право на медицински работник, който да работи 4 часа в училището. От бюджета на училището плащаме на медицинската сестра да работи още 4 часа, но тя работи от 8.00 до 16.15 ч. Това е много голям проблем във всяко училище с по-малко от 800 деца", коментира директорът. 

 

"До 14.30 ч. с децата бяхме навън. След това имаше междучасие. Когато се връщах от учителката стая момиченцето ми обясни, че са се сбили с момчето. Тя го е ударила и той я е ритнал в корема. Тя не ми даде индикации,че й е лошо.
 

"Беше разстроена от това, че са се скарали. Помоли ме да я преместя на друг чин. Аз говорих с момчето и му направих забележка и след това започнахме часовете по самоподготовка. Към 16.30 ч. видях, че момичето не е в настроение, отидох при нея и тя ми каза, че я боли корема", разказа учителката Ваня Блъскова.