<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82301" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравният ми...

Почина световноизвестният журналист и телевизионен водещ Лари Кинг

23 Януари 2021
0 910

Световноизвестният журналист Лари Кинг е починал на 87 години в Лос Анджелис, пише bTV.

Вестта беше обявена в официалния профил на Кинг в Twitter.

„С дълбока скръб „Ора Мидиа“ съобщава за смъртта на своя съосновател, водещ и приятел Лари Кинг, който почина тази сутрин на 87-годипна възраст в „Седарс Синай Медикъл Център“ в Лос Анжелис“, се казва в съобщението.

Легендарният телевизионен водещ беше хоспитализиран с Covid-19 в края на миналата година.

„Ора Мидиа“ не посочва причина за смъртта му, но американски медии съобщават, че Кинг се е борил с Covid-19 в продължение на седмици, след като е претърпял няколко здравословни проблема през последните години, сред които и битка с раково заболяване.

„В продължение на 63 години в радиото, телевизията и дигиталните медии многохилядните награди на Лари за интервютата му и признанието в световен мащаб свидетелстват за неговия уникален и безспорен талант като телевизионна фигура. Лари винаги гледаше на обектите си на интервюта като на истински звезди на своите шоу програми“, се казва в изявлението на „Ора Мидиа“.

Лари Кинг беше една от най-известните американски медийни личности, интервюирал политици, знаменитости и други публични фигури. По време на кариера, обхващаща над 50 години, той е направил над 30 000 интервюта.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции