Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Почина 13-годишното дете, което беше затиснато от футболна врата
Почина 13-годишното дете, което беше затиснато от футболна врата
10-11-18
добавено
5578
прегледа

Почина 13-годишният Михаил, който бе затиснат от футболна врата в Пазарджик. Тъжната новина съобщи директорът на областната болница д-р Васил Вълчев. Той обясни, че в момента има напрежение пред болничното заведение, защото близките му отказват да бъде направена аутопсия.

 

 

 

"Такава е задължителна, защото случаят е предаден не прокуратурата. Става дума за съдебен случай, само прокурор може да разреши, но това е малко вероятно. Полицията също е уведомена за случващото се ", коментира д-р Вълчев. Лекарят допълни, че причините за нежеланието на близките на момчето да бъде направена аутопсия най-вероятно са религиозни.

 

 

Футболната врата падна върху детето на 24 септември. Тогава момчето беше прието в изключително тежко състояние в интензивното отделение на областната болница.

 

 

Момчето беше затиснато пред очите на приятеля си, който сподели, че Михаил се люлеел на вратата. Децата разказаха, че са играли на това място много често и преди. Вратите обаче никога не били заварени.

 

Инцидентът стана причина за започналите масови проверки на спортни и детски площадки. Те бяха разпоредени лично от шефа на Областната дирекция на МВР Йордан Рогачев.

 

 

Източник: dir.bg