<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69895" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП излезе на...

Почиствaне след среднощното преследване на политици (Коментарът на “Господарите”)

25 Юли 2020
0 5862

Среднощната блокада на БНТ принуди председателя на БСП Корнелия Нинова и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова да прекарат над 2 часа в сградата на телевизията, след участието им в “Панорама”.

Телевизията-майка не спомена и дума за случващото се под прозорците й, а в крайна сметка и лидерът на БСП и Дариткова бяха изведени с кордон под освирквания и викове “Оставка”. По този начин протестиращите показаха, че не подкрепят както ГЕРБ, така и БСП и искат тотална смяна на представителството в парламента.

След извеждането им, Нинова беше качена в такси, а Дариткова блокирана в автомобила си на изход от частен паркинг на улица “Сан Стефано”, като за целта протестиращите обърнаха боклуджийски контейнери, за да спрат пътя на депутатския автомобил. Полицията беше принудена да среже и събори ограда между два частни имота, за да изведе госпожа Дариткова през дупката в оградата, през задни дворове на кооперации посред нощ.

Такава любов са заслужили от гражданите политиците със своите действия през годините. Както сегашните управляващи, така и предишните, които сега се представят като опозиция и се опитват да “яхнат” протестите и гражданското недоволство.

Даниела Дариткова от ГЕРБ бяга от протестиращите след участие в “Панорама” (видео)

В този среднощен екшън трябва да отбележим добрата работа на полицията, която не допусна ескалация и насилие с единствената забележка, че се опита да спре достъпа на журналисти до блокирания автомобил на Дариткова, вероятно за да не бъде заснето рязането на огради и срамното измъкване през задни, тъмни дворове.

Медии не бяха допускани по “Сан Стефано”, където Дариткова беше блокирана в автомобила си (видео)

С радост отбелязваме също, културното поведение на протестиращите, които, освен, че не упражниха агресия спрямо представителите на парламента и не създаваха излишно напрежение с полицията, в края на протеста събраха целия боклук обратно в контейнерите и ги върнаха на мястото им.

Снимки: Facebook/Бойчо Попов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции