Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Почти 50% от българите притежават смартфон и не се разделят с него
Почти 50% от българите притежават смартфон и не се разделят с него
Вземи EMBED
Loading the video...
02-13-18
добавено
2245
прегледа

Проучване сред притежателите на мобилни телефони показва, че 43 на сто от българите проверяват смартфоните си поне няколко пъти в рамките на един час, а 48 на сто признават, че се връщат до вкъщи, ако са забравили телефона си, дори и да закъсняват за работа, съобщи БТА. Изследването е извършено през януари тази година в Австрия, България, Хърватия, Чехия, Дания, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словения и Турция от международната компания за проучвания IPSOS по поръчка на фирма - производител.

 

КОГАТО ИЗТРИХ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА FACEBOOK ОТ ТЕЛЕФОНА СИ

 

В България са анкетирани 502-ма души. Близо три четвърти от отговорилите българи признават, че телефонът им е с тях повече от 13 часа на ден.

 

Почти всички - 98 на сто, винаги взимат телефона със себе си, когато напускат домовете си. Една четвърт използват устройството активно между 3 - 4 часа на ден.

 

Всеки пети влиза с телефона си в банята, 67 на сто в кухнята и 51 на сто в детската стая. (България е на 1-во място по този показател сред всички 12 страни).

 

Българските потребители ползват смартфона си за търсене на информация, забавление, сърфиране в социалните мрежи, проверка на новините, използване на навигацията, както и за връзка с банкови институции.

 

Типичният български потребител използва смартфона, за да изпраща съобщения (72 на сто), да прави снимки (89 на сто), да влиза в социални мрежи (85 на сто). Според компанията, извършила проучването, 60 на сто от българите използват смартфоните си за имейл кореспонденция, за проверка на социалните мрежи и за пращане на съобщения преди да си легнат.

 

Източник: Mediapool.bg