Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
По европроект за чистене на шума по екопътека плащат 150 000 лв.
По европроект за чистене на шума по екопътека плащат 150 000 лв.
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
11-09-18
добавено
5127
прегледа

Влади Василев се качи на Витошкото плато, където е вододайната зона на София. Там според европроект за 4.2 млн. лева трябва да е монтирана видеокамера за наблюдение и ранно известяване при възникване на пожари.  На място Влади Василев показва, че там видеокамера въобще липсва, че фотоволтаичните панели са повредени, най-вероятно от непочистения сняг върху тях, а кабината с апаратурата е изоставена и вътре цари мухъл и тотална разруха. Кой прибра милионите за този наблюдателен център и после го изостави?

 

Влади Василев отиде при директора на РИОСВ-София (Регионална инспекция по околна среда и водите), инж. Ирена Петкова, която е бенефициент по европроекта по Оперативна програма „Околна среда”.

 

Инж. Петкова се оправдава с довода, че разрухата в наблюдателния център на Витоша била следствие на кражба и вандалски прояви през юни т.г. Интересното, е че по проекта трябва да действат още три центъра за видеонаблюдение, но два от тях в момента също не работят – „поради профилактика”, твърди инж. Петкова. По същия европроект инж. Петкова е възложила  да се маркират границите на резерват „Богдан” в Средна гора и да се почистят екопътеки,  за което е платена „скромната” сума от 150000 лева. 

 

При избора на изпълнител на тази ”трудна” задача е посочено дружество „Енерджи Инвест” ДЗЗД с представител  Татяна Делибашева.  Въпросната млада дама неотдавна се прочу с разследването на сайта „Биволъ” за гранд корупцията с еврофондове, където фирмата, която тя управлява, е сочена като част от схема за печелене на скъпи обществени поръчки чрез даване на комисиони. Остава Влади Василев да потърси еко-министъра Нено Димов за коментар.