<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77625" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

По случай 10 ноември във Фейсбук президентът скандира “Мутри, вън!”, а премиерът ни плаши с БСП

10 Ноември 2020
0 646

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов обвиниха политическите си опоненти за провалите на прехода. Двамата коментираха годишнината от началото на демократичните промени в България в профилите си във Фейсбук, пише “Дневник”.

Румен Радев смята, че надеждите за справедливо общество и свободна инициатива на гражданите в началото на прехода не са материализирани днес.

Според него лозунгът “Мутри, вън”, с който той иска оставката на Борисов, вещае края на узурпаторите на прехода.

Бойко Борисов смята, че българите не трябва да забравят, че по време на прехода е имало една партия, която води страната към фалити на банки, хиперинфлация, купонна система, режим на тока и европейска изолация. По думите му това не трябва да се забравя, за да не се повтаря.

Казват, че при Живков беше по-добре. Да видим

Според вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева датата 10 ноември 1989 г. е част от едно съдбоносно време, когато след 45 години желязна хватка върху своите народи тоталитарните комунистически режими се пропукват и се разпадат, независимо дали ще говорим за падането на Тодор Живков и Николае Чаушеску, Нежната революция в Чехословакия или падането на Берлинската стена.

“Част е от едно ново начало, от един нов път. Човекът спира да бъде третиран като винтче в огромната държава машина, подчинена на партийната идеология, а неговата универсална ценност се поставя в центъра на политиката”, пише Захариева във фейсбук. Тя допълва още, че днес дата е част от учебниците по история, а уроците на нашето минало са нещо, което трябва да знаем и помним, тъй като пътят на забравата е най-краткият път към повторението.

Източник: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции