<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81930" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравният ми...

По 140 души в минута ваксинират във Великобритания

18 Януари 2021
0 239

Обединеното кралство ваксинира средно по 140 души на минута срещу Covid-19. Това заяви първият в историята британски министър на ваксинацията Надим Захави, пише Клуб Z.

Великобритания, която е на пето място в света по брой на жертвите от Covid-19, се надпреварва да е сред първите големи държави, които да ваксинират населението си. Последните данни показват, че в Обединеното кралство 3 857 266 души са получили първа доза от ваксините срещу коронавируса, а 449 736 втора доза.

“Нещата вървят добре, ваксинираме средно по 140 души на минута. Това е средно за страната, така че някои области се справят по-добре”, сподели Захави пред “Скай”. “Ще видите, че това ще се подобри, когато отворим повече от големите центрове за ваксинация, общо 17 до тази седмица и 50 до края на месеца”.(…) “Днес в някои области, където са ваксинирали по-голямата част от жителите на над 80-годишна възраст, писма се изпращат до тези, които са на над 70 години и тези, които са клинично уязвими”, добави той.

Мога ли да заразя другите с Covid-19, ако съм ваксиниран?

Захави каза, че до края на месеца в Лондон ще има възможност за ваксиниране през всичките 24 часа от денонощието. Ключови професии като учителите, полицейските служители и работниците в магазините могат да се преместят на върха в списъка за ваксиниране, след като на всички жители на над 50-годишна възраст бъде предложена доза, увери министърът.

В момента Великобритания пуска ваксината на първо място за най-уязвимите, като се започне от тези, които са в домовете за възрастни или на над 80-годишна възраст. Захави заяви, че ще работи със Съвместния комитет по ваксинацията, за да установи кой ще получи следващата доза, когато кралството премине във втора фаза на ваксинирането.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции