<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93433" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

По 60 000 лв. на месец са получавали управителите в ББР, обяви Кирил Петков (видео)

07 Юли 2021
0 3632

Новият надзор на ББР вече е окончателно вписан, като едно от първите открития е, че в определени месеци управителите на банката за развитие са получавали по 60 000 лв. на месец. Това обяви на брифинг в МС икономическият министър Кирил Петков.

„Част от заплатите и компенсациите в ББР са с размери, които дори и мен ме накараха да ахна (…) 60 000 на месец за една банка, финансирана с нашите данъци като капитал, е безумно. (…) Който иска да работи за тези пари – да ходи в частния сектор, не с нашите данъци“, подчерта министър Петков.

Служебният министър на икономиката: 1 милиард лева от ББР са отишли едва при 8 фирми (видео)

По думите му ще има промени, така че подобни заплати в ББР вече да не се дават.

Той обясни, че промените в надзора са станали възможни след заплахата му, че министерството ще заведе съдебен иск срещу старите надзорници. “Въобще не целя да се занимаваме с глупости и да хабим средствата на данъкоплатеца с такива искове, но, ако бяха обжалвали трети път, нямаше да имам избор”, коментира Петков.

Министърът обяви, че ще има допълнителна подкрепа за малките предприятия с над 500 000 лв. оборот. Целият бюджет за директна грантова помощ ще е общо над 182 млн. лв. – с над 100 млн. повече. 3694 предприятия ще бъдат подкрепени – те са кандидатствали, одобрени и нямаше средства за тях. Той посочи, че в подкрепата за бизнеса влизат и дългово и дялово финансиране, които са по-подходящи инструменти за иновативни предприятия.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции