Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Правим първата голяма крачка към създаването на Зоополиция
Правим първата голяма крачка към създаването на Зоополиция
Насилие над животни Вземи EMBED
Loading the video...
07-01-15
добавено
14523
прегледа

Скъпи приятели, ето и една добра новина по темата за създаване на Зоополиция в България. След няколкомесечна кампания, множество примери в Господари на ефира защо тази организация е изключително нужна, както и след вашата страхотна подкрепа в нашия сайт Gospodari.com, където събрахме над 90 000 съмишленици, най-накрая беше направена първата голяма стъпка.

 

Получихме писмо лично от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. В него четем: 

 

С моя заповед от 25 юни 2015 г. разпореждам на директорите на СДВР и ОДМВР да определят разследващи полицаи и служители с оперативни функции, които съобразно функционалната си компетентност да работят по досъдебни производства за престъпленията по членовете от Наказателния кодекс, инкриминиращи жестокостта към животни.

 

Предприемаме и действия за сключване на конкретно споразумение за сътрудничество с Министерството на земеделието и храните, в чийто състав са органите, компетентни да установяват и налагат административни наказания по Закона за защита на животните.

 

...това ще допринесе за ограничаване и недопускане извършването на престъпления, свързани с животни.

 

Не спирайте да подкрепяте инициативата ни, за да доведем заедно нещата до успешен завършек!