<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89071" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опашки пред б...

Правителството на САЩ предупреди хората да спрат да сипват бензин в найлонови торби

13 Май 2021
0 13320

Американското правителство издаде предупреждение, призоваващо гражданите да не пълнят найлонови торбички с бензин, след като кибератака срещу нефтената компания Colonial Pipeline предизвика недостиг на горива и паника, пише LadBible.

Снимки от последните часове показват дълги опашки, образуващи се пред бензиностанциите, на места се стигна и до напрежение и дори физическа саморазправа.

Опашки пред бензиностанциите в САЩ, на места се стигна до бой (видео)

Появиха се също така и твърдения, че хората пълнят найлонови торбички с бензин. Въпреки че е доказано, че снимката с пликовете по-горе е от 2019 г., това не попречи на Комисията за безопасност на потребителите в САЩ да издаде предупреждение за всеки, който мисли да прибегне до такава система.

„Използвайте само контейнери, одобрени за съхранение на гориво. Следвайте инструкциите на производителя за съхранение и транспортиране на бензин“, написаха в Twitter от правителствената агенция.

Правителството на САЩ предупреди хората да спрат да сипват бензин в найлонови торби

Colonial Pipeline доставя около 45 процента от бензина, използван на източното крайбрежие на САЩ. Компанията беше принудена да спре да работи миналата седмица след хакерска атака.

Правителството на САЩ предупреди хората да спрат да сипват бензин в найлонови торби

В резултат на това цените на горивата скочиха, като Американската автомобилна асоциация заяви, че днес е достигната средна цена от 3,008 долара за галон – най-високата от октомври 2014 г. насам.

Американският министър на транспорта Пийт Бутиге призова хората да не се паникьосват да купуват и да не се запасяват с гориво.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции