<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95309" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Преговорите ...

Правителството спря строежа на правителствения комплекс в “София Тех Парк”

29 Юли 2021
0 431

Правителството реши да бъдат спрени всички действия и процедури, свързани с изграждането на нов правителствен комплекс на територията на “София Тех Парк” АД (СТП АД) от „Държавна консолидационна компания“ ЕАД (ДКК ЕАД) до обединяване на всички заинтересовани ведомства около конкретната нужда от строителството му, предава NOVA.

Ще бъде създадена Междуведомствена работна група, към министъра на икономиката, в състав всички заинтересовани ведомства, която да изследва необходимостта и целесъобразността от строителството на нов правителствен комплекс. Във видеото по-горе можете да си припомните брифинг по темата на министъра на икономиката Кирил Петков, даден миналия месец.

Правителството спря строежа на правителствения комплекс в &#8220;София Тех Парк&#8221;

Работната група ще разгледа конкретните изисквания за работни и поддържащи дейността помещения, тяхното разпределение и други специфични особености, необходими за изработване на функционален идеен проект и да представи доклад от дейността си пред Министерския съвет с цел окончателно взимане на решение.

Кирил Петков: Отпуснати са 182 млн. лв. за правителствен комплекс без обществена поръчка (видео)

Правителството оправомощава министъра на икономиката да сведе до знанието на ДКК ЕАД и „Монтажи“ ЕАД така приетите решения и да възложи на ДКК ЕАД предприемането на необходимите действия, за ограничаване потенциалните вреди за държавата, както и за нейните дъщерни дружества.

Правителството спря строежа на правителствения комплекс в &#8220;София Тех Парк&#8221;

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции