Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Правописна грешка и неточни данни на табелите на спирките в Пловдив
Правописна грешка и неточни данни на табелите на спирките в Пловдив
10-12-18
добавено
4278
прегледа

Правописна грешка и неточни данни в електронните табели за градския транспорт на Пловдив привлякоха вниманието на граждани.  Надписът "Пловдивски унивирситет" например предизвика оживени коментари в социалните мрежи и в града.

 

"Някой е допуснал грешка. Смешно е, но това не зависи от обикновените граждани", коментираха пловдивчани.

 

От общината обясниха, че причината за проблема е бъг в системата, а не правописна грешка.

 

"Всички тези оперативни намеси, които се случват по няколко пъти на ден, неволно могат да повлияят върху системата. Най-често тя много бързо се самоизчиства, но някой път остават такива "бъгове", които наистина трябва целенасочено да ги открием, за да ги поправим", обясни Борислав Кръстев, директор на ОП "Организация и контрол на транспорта"-Пловдив.

 

Оказва се, че смяната и въвеждането на нови надписи се извършва изцяло ръчно. Прави се от администратора на общинското предприятие. Системата не притежава функция за автоматична корекция на правописа. Редактори се оказват гражданите на Пловдив, които съобщават за проблема по телефона.

 

Ден след заснемането на табелата с правописната грешка надписът на електронното табло обаче е все още същият. Същото се оказа и на спирка 402 отсреща. Освен правописната грешна, системата не дава и информация за това след колко време ще дойде следващият автобус.

 

Оказва се, че три години след старта на електронната система все още значителен брой автобуси от градския транспорт не са свързани с нея. Някои шофьори пък умишлено саботирали работата ѝ, като не се чекират при преминаване през съответната спирка, обясняват от общината.

 

Източник: Dir.bg