<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77621" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Глобите за ра...

Пратиха доц. Мангъров на първа линия в битката с Covid-19

10 Ноември 2020
0 8620

Инфекционистът и публичен критик на противоепидемичните мерки доц. Атанас Мангъров влиза в клиниката на Инфекциозна болница, в която се лекуват болни от коронавирус и ще бъде неин началник. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов пред журналисти.

„Много е важно всеки лекар да бъде включен в борбата за лечение на коронавирус. Проведох разговор с доц. Мангъров още вчера и лично съм го помолил да се включи. Той пое ангажимент и има заповед за началник на клиниката, в която се лекуват всички пациенти с коронавирус. Отговорността за лечението на тези пациенти ще е и негова, рамо до рамо с колегите, които са на територията на Инфекциозна болница“, посочи министърът, цитиран от bTV.

Пратиха доц. Мангъров на първа линия в битката с Covid-19

Атанас Мангъров: Кунчев ми се обади и ми каза да си затварям устата (видео)

Директорът на болницата проф. д-р Татяна Червенякова уточни, че вчера Мангъров сам е подал молба за преназначаване с мотива, че в момента потокът към детската клиника, в която работи, е по-нисък.

По време на посещението си в Координационния център проф. Ангелов е станал свидетел на случай, в който лекар от столична болница заявява, че няма достъп до системата, която показва свободните легла.

По думите на министъра това е недопустимо и ще провери случая лично.

Доц. Мангъров е бил гост на заразен тв водещ, но няма да се тества за Covid-19 (видео)

По-горе можете да си припомните телевизионно интервю, в което доц. Атанас Мангъров заявява, че няма да си направи PCR тест, въпреки че е бил гост в предаването на заразения с Covid-19 водещ Георги Любенов.

Източник: bTV

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции