<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46224" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Въпросът с &quo...

Преди 3 години ГЕРБ обеща Перник да има вода без ограничения (видео)

28 Декември 2019
0 39501

Преди три години регионалният министър Лиляна Павлова тържествено даде начало на проекта за рехабилитация на язовир "Студена" на стойност 32 млн. лв. По време на церемонията тя обяви, че "ремонтът ще се извършва без източване на язовира и без спиране на водоподаването". По-важното обаче е гаранцията ѝ, че Перник няма да страда от липса на вода.

 

 

СТИГНА СЕ ДО СБЛЪСЪЦИ МЕЖДУ ПОЛИЦИЯ И ПРОТЕСТИРАЩИ СРЕЩУ ВОДНИЯ РЕЖИМ В ПЕРНИК

 

 

"Много важно нещо, с което искам да се обърна към всички, е, че така сме подредили проекта – той затова е толкова важен, толкова различен и сложен, че по никакъв начин водоснабдяването на перничани няма да бъде ограничавано. И затова проектът се прави по нов начин, нова технология, много специално избрана, която за първи път ще се прави в България", декларира тогава министър Палова, която сега е вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка. Думите ѝ са излъчени в ефира на Канал 3. 

 

 

 

""

 

 

 

ЦЕЛИ КВАРТАЛИ В ПЕРНИК НЯМАТ ДОСТЪП ДО ВОДА, ГОТВЯТ СЕ НОВИ ПРОТЕСТИ

 

 

По време на церемонията тогава министър Павлова припомня още, че язовир Студена е строен преди 60 години, никога досега не е бил ремонтиран и рехабилитиран. Тя специално уверява перничани, че тяхната "безопасност е гарантирана".

 

 

"ПЕРНИК НЕМА ВОДА": ФОЛКЛОРЪТ ВЪЗПЯ ВОДНИЯ РЕЖИМ В ГРАДА (ВИДЕО)

 

 

 

""

 

 

Три години по-късно градът е в бедствено положение заради безводието, а язовирът е близо до мъртвата си точка. Навръх Коледа на крак в Перник отиде и премиерът Бойко Борисов, който разпореди ремонтът на пречиствателната станция в града "да стане веднага".

 

 

Кой трябва да поеме политическата отговорност за водната криза и можеше ли да бъде предотвратен водният режим? Защо този "важен и различен проект", с който се хвалеше тогава правителството, днес се оказа до никъде?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции