<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65980" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Предлагали пари на общински съветници, за да се продаде земята край Алепу (видео)

06 Юни 2020
0 1762

“Предлагаха се по 5 хиляди евро на общински съветници през 2007-2008 г., за да гласуват община Созопол да продаде земята край Алепу”, обяви Константин Гребенаров, общински съветник от ГЕРБ и бивш областен управител на Бургас.

Прокуратурата нареди проверка на “Алепу”, строежът приличал на сграда

Върховната административна прокуратура започна проверка изграждан ли е ваканционен комплекс при укрепването на свлачището при Алепу. През 2005 г. община Созопол се включва в дружество “Алепу вилидж”, като апортира в капитала му 29 декара “изоставени ниви” на брега на морето.

Земите са оценени по 42 лв. за квадратен метър. След три години общината продава участието си в дружеството на останалите акционери за малко над 2 млн. лв., а нивите стават урбанизирана територия.

„Имаше 8-9 човека, които бяхме против тогавашния кмет Рейзи и продаването на земята, казахме, че няма да гласуваме, когато влязохме, 4-ма се оказахме против, 12 гласуваха „за“, спомня си общинския съветник.

“Първоначално намеренията бях много добри, общината участва със земя, на която ще се построи туристически комплекс, който общината ще има част и ще печели средства”, обясни още Гребенаров.

Строежът започна миналата зима. След обществено недоволство, премиерът разпореди проверка. Установено беше, че като укрепва свлачището, инвеститорът изгражда и ваканционно селище и машините спряха, но за кратко.

Край плаж Алепу се строи комплекс, за да укрепи свлачище? (ВИДЕО)

Новите проверки не откриха нарушение. Стана ясно, че вече се строи на два етапа: първо се укрепва брегът, после ще се изгражда комплексът.

Прокуратурата също започна проверка по скандалния случай.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции